dimarts, 2 de desembre del 2014

PER NOVEMBRE INAUGURAM L'AMBIENT DE CASA


A l’ambient de casa  els infants representen la vida real, explorant i reproduint el món dels adults. En aquest espai a través del joc, els infants s’expressen tal com són, adquirint habilitats personals i desenvolupant la seva capacitat de relació amb els altres. Utilitzant els diferents materials i espais, representen personatges de forma espontània, repetint accions i situacions que són molt properes.

Totes aquestes accions es desenvolupen gràcies al joc simbòlic. El fet d’explorar i reproduir el món adult fa que es desenvolupi el pensament creatiu i els ajuda a resoldre conflictes, tensions, sentiments. No hem d’oblidar que el joc simbòlic és un aprenentatge que ajuda a l’infant a conèixer-se a si mateix i a l’entorn social que l’envolta.

Tot aquest procés de simbolització es fonamenta bàsicament als avenços que van fent el seu llenguatge el qual li possibilita arribar a acords amb els infants quan comparteix el joc. Aquesta col•laboració implica un objectiu comú i l’acceptació de normes de joc, d’uns rols.

Així doncs, el joc simbòlic representa l’apogeu del joc infantil i és, sobretot, fins als sis anys, el joc per excel•lència. Valors que es reforcen i desenvolupen:


1. Ajuda a l’infant, a entendre, interpretar, integrar, transformar i expressar la realitat que l’envolta.
2. Desenvolupar la imaginació i la creativitat.
3. Aprendre a expressar sentiments.
4. Aprendre a decidir i a buscar alternatives diferents per superar els obstacles.
5. Desenvolupar la intel•ligència emocional i la racional.
6. Assumir tradicions i valors d’identitat cultural.
7. Aprendre a situar-se i exercir diferents rols.

AQUÍ PODEU VEURE COM ENS DIVERTIM!!!





AQUEST MÉS DE NOVEMBRE HA ESTAT LA INAUGURACIÓ DE L’AMBIENT I HEM TINGUT L’AJUDA DELS NINS I NINES DE 5È QUE ENS HAN DONAT MOLT BONES IDEES PER MILLORAR ELS DIFERENTS ESPAIS.

ENS HA AGRADAT TANT QUE VENGUIN,  QUE DURANT UNES QUANTES SETMANES MÉS VENDRAN EN GRUPS PETITS ELS DIMECRES A AJUDAR-NOS I JUGAR AMB NOSALTRES. 
ÉS MOLT DIVERTIT!!!


























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada